Tiedote

Pohjoismaisen metsästysammunnan PM-kilpailuista tulossa erittäin kovatasoiset

pe heinäk. 29 10:37:00 2016

Pohjoismaisen metsästysammunnan PM-kilpailut järjestetään Salossa Hevonpään ampumaradalla 5.–6.8. Suomen edustusjoukkue valittiin kevään karsintakilpailujen ja lajin SM-kisojen perusteella.

Tulossa on kovatasoinen kisa, sillä mukana on kolme hallitsevaa Euroopan mestaria: Kalle Mäkinen (Y, yhdistelmäkilpailu), Pekka Seppä (Y, kivääri) ja Linus Mellgren (S20, yhdistelmä, Ruotsi) sekä yksi hopeamitalisti, Liina Laine (N, yhdistelmä). Lisäksi Ruotsin joukkue voitti EM-kultaa yhdistelmässä ja Suomen joukkue EM-kultaa kiväärissä.

Pohjoismainen metsästysammunta on eurooppalaisen metsästysammunnan ohella toinen metsästysammuntojen kansainvälisistä lajeista. Kyseessä on varsinainen moniottelu, sillä lajiin kuuluu kaksi haulikko- ja kaksi luotilajia. Haulikkolajeista toinen on metsästystrap, jossa ammutaa ampujasta poispäin lentäviä kiekkoja. Toinen haulikkolaji suoritetaan yleensä compak sporting -ammuntana. Compak on hyvin monipuolinen haulikkoammuntalaji, jossa kiekko voi tulla ampujasta nähden lähes mistä kulmasta hyvänsä.

Luodikkolajeina ovat liikkuva hirvi ja seisova metsäkauris. Hirviammunnassa ammutaan kymmenen laukausta liikkuvaan hirvitauluun 100 m hirviradalla. Kauris ammutaan kolmesta eri asennosta: makuulta viisi, polvi- tai istuma-asennosta kolme ja pystyasennoista kaksi laukausta.

Kustakin osalajista voi saada 100 pistettä, jotka lasketaan yhteen, joten kisan maksimipistemäärä on 400. Haulikkolajeissa kerrotaan rikottu kiekkomäärä neljällä, eli täydet 25 kiekkoa rikkoneet saavat 100 pistettä per laji. Molemmissa luodikkolajeissa kymmenen laukausta antavat suoraan maksimipisteiksi 100.

Suomen Metsästäjäliitto hallinnoi metsästysampumatoimintaa maassamme.


Lisätietoja:

Marko laine
Kilpailunjohtaja
p. 040 900 2951

Pekka Karhunen
Metsästysammunnan yhteyshenkilö
040 777 7202